Heemreis 2019 naar Haarlem

HEEMREIS NAAR HAARLEM.

De heemreis dit jaar op zaterdag 29 juni a.s. brengt ons naar Haarlem. Haarlem is een stad met een historisch karakter en allure en zit boordevol oude panden en sfeervolle winkelstraten.

De stad kreeg al in 1245 stadsrechten en was  aan het einde van de middeleeuwen een van de  belangrijkste steden van Holland geworden. Tegenwoordig – uiteraard vanwege de ligging in het Noorden van de bollenstreek – heeft ze ook de reputatie van de “Bloemenstad“.

Het programma ziet er als volgt uit:

08.00 uur:   vertrek bij ’t Heem (met busonderneming de arend)
10.00 uur:   aankomst bij Restaurant Ome Pietje in Beverwijk voor koffie/thee met gebak.
11.00 uur:   stadswandeling met gidsen.
12.30 uur:   lunchen op eigen gelegenheid en kosten.
14.00 uur:   bezoek aan de oude Sint Bavo met gidsen.
15.00 uur:   verzamelen en gezamenlijk lopen naar de bus voor vertrek naar Beverwijk.
16.00 uur:   diner bij restaurant Tante Pietje in Beverwijk (drankjes voor eigen rekening).
17.30 uur:   vertrek naar Goirle.

De uitbater van Restaurant Ome Pietje  is een zoon van de Goirlenaar Jan van de Pol, die overigens  al jaren in Berkel-Enschot woont, maar is opgegroeid in de Fabrieksstraat.

We bezoeken de oude Sint Bavo, maar er is ook een nieuwe Sint Bavo, die U op eigen gelegenheid  kunt bezoeken en ook zeer de moeite waard is om te bekijken.
Wist U dat het oudste museum van Nederland ook in Haarlem staat: het Teylers Museum (adres: Spaarne 16). Haarlem heeft vele bezienswaardigheden en op Internet kunt U opzoeken: de top-tien-bezienswaardigheden en dat zijn echte  hoogtepunten.
Om er enkele te noemen: Frans Hals Museum (adres: Groot Heiligland 62 en Grote Markt 16), Kathedraal Museum (adres: Leidsevaart 146), Museum Haarlem (adres: Groot Heiligland 47) en vooral niet te vergeten Station Haarlem.
Wat andere tips  inzake bezienswaardigheden: de binnenstad met zijn oude, historische karakter, de Haarlemse hofjes (er zijn er maar liefst 21 en het oudste dateert uit 1395). En verder zijn er gezellige winkelstraten, zoals: Grote Houtstraat, Barteljorisstraat, Warmoesstraat en de Zijlstraat.

vergeet u niet uw museumjaarkaart mee te nemen, als u die heeft….!!

Inschrijven voor deze reis is op de zaterdagen 1 en 8 juni 2019 van 10.00 tot 12.00 uur (dus twee achtereenvolgende zaterdagen) bij ’t Heem en de kosten bedragen  € 60,- per persoon.

Namens de reiscommissie : Jan van Eijck, René Zebregs, Bernard Robben.

 

Hierlangs afknippen———————————————————————————

Ondergetekende wil met …… persoon/personen deelnemen aan de heemreis naar Haarlem (29-6-2019)

Naam: ………………………………………………………………………………………..

Adres: ………………………………………………………………………………………..

Telefoon: ………………………………………….

Klik hier voor de tekst in een PDF-bestand