Lezing dhr. Jan Sikkers met als titel: Laatmiddeleeuwse weg Antwerpen – ’s Hertogenbosch

Op dinsdag 27 november komt dhr. Jan Sikkers, oud-voorzitter van de Heemkundekring Tilburg, een lezing geven met als titel:

Laatmiddeleeuwse weg Antwerpen-Den Bosch

De Heemkundige Kring nodigt alle heemleden uit voor deze lezing.

We trekken te voet van Antwerpen naar Den Bosch in bovengenoemde periode. Dat doen we via de plaatsen Merksem, Schoten, St. Job in ’t Goor, St. Lenaerts, Hoogstraten, Baarle, Poppel, Hilvarenbeek, Biest Houtakker, Moergestel, Oisterwijk, Haaren, Helvoirt en Vught.

Van elke plaats zijn er meerdere foto’s te zien en verhalen te horen.

Wat was er hier en daar, toen en nu te doen, wat is nog zichtbaar in het landschap, wie oefende waar gezag uit, wat was de invloed van de kerk etc.

Het is interessant om te zien en te horen over postkoetsen, over wegen die door hoog gebied gingen, over de invloed van kerken en hoogmogenden, achtereenvolgende eigenaren etc.

Een levendige presentatie met een grote kaart, waarop de desbetreffende plaatsen zijn ingetekend, en meer dan 120 foto’s , te zien via een power-point presentatie.

Dus zeker de moeite waard om te komen luisteren in de Wildacker aan het van Hogendorpplein op dinsdag 27 november 2018  om 20.00 uur.

 De volgende lezing vindt plaats op 29 januari 2019.
Onze eigen Jan van Eijck vertelt over de archeologie in Alphen en omgeving
Een uitgebreide uitnodiging volgt nog..

Commissie lezingen en excursies.