Excursie Arboretum in Esbeek

De Heemkundige Kring nodigt hierbij alle heemleden uit voor deelname aan een excursie op woensdag 30 mei 2018:

Bomenrondleiding rond Huize Rustoord in Esbeek, gecombineerd met een wandeling door het Arnoldus-arboretum aldaar

We komen bijeen in Huize Rustoord in Esbeek om 14.00 uur.
We drinken gezellig een kop koffie, hopelijk bij goed weer, op het terras.
Joost Werkhoven  nodigt ons dan uit hem te volgen voor de rondleiding.

We gaan een unieke, weinig bekende tuin en een arboretum inlopen. We bekijken bijzondere bomen. De oudste hebben een monumentale omvang.
Beide plekken zijn door succesvolle tuinarchitecten aangelegd.
Daarnaast zoeken we naar hun stijlkenmerken zoals een fraai aangelegde zichtlijn.
Hoogtepunten die we verder gaan bekijken zijn o.a. de unieke rhododendron-gang achter Huize Rustoord en de laan van belangrijke naaldbomen in het arboretum.

Met toestemming van de eigenaar mogen we doorlopen naar de monumentale uitkijktoren.
Ook de architectuur van de belangrijkste gebouwen, met hun rol in het tuinontwerp, komt aan bod.

Parkeren is volop mogelijk op de grote parkeerplaats bij Huize Rustoord.
(wel achterlangs rijden via de Dunsedijk: bij de rotonde bij het Landgoed de derde afrit.  links en meteen rechtsaf. Bij de eerste kruising is de parkeerplaats)

De rondleiding duurt ruim 2 uur en de kosten bedragen 6 Euro

Aanmelden  kan  door  middel van de ingevulde aanmeldingsstrook op zaterdag 12 en 19 mei bij de Heemkundige Kring aan de Rielseweg  tussen 10.00 en 11.00 uur.

Commissie lezingen en excursies.

__________________________________________________

Aanmeldingsstrook:  excursie  naar Huize Rustoord

Dhr./mevr.:

Aantal personen:

Adres/tel.

Grote Heemreis 2018, Hulst

Uitnodiging grote heemreis 2018
naar “Hulst en Het Verdronken Land van Saeftinghe”

De reis vorig jaar naar Middelburg is ons goed bevallen. Mooi weer en een “intieme” kijk in de historie van Middelburg. Voor deze ingrediënten willen we weer tekenen dit jaar. Dus bij deze; we    gaan naar Zeeuws Vlaanderen en bezoeken de stad Hulst.

Hulst heet ook wel de meest Vlaamse stad in Nederland te zijn, wat wil je ook op zo’n 30 km van Antwerpen. Goed bewaard gebleven zijn de 17e-eeuwse vestingwerken die door de Spaansgezinden werden aangelegd. Naast het gotische stadhuis en diverse monumentale panden is de St. Willibrordusbasiliek het meest indrukwekkend. Het bezoek aan deze stad doen we met gidsen van de VVV zodat we niets zullen missen en tevens verzekerd zijn van deskundige informatie.

Na deze stadswandeling gaan we met de bus en een gids naar Emmadorp, beter gezegd “het Verdronken land van Saeftinghe”. Na de lunch heeft u hier onder handbereik de mogelijkheden om op eigen gelegenheid naar het “Het verdronken land van Saeftinghe” te wandelen daar
A) het planken pad in de polder te belopen (ca. 1 km.) ,
B) het bezoekerscentrum te bezoeken en/of
C) op het terras van een buitengewoon bijzonder café neer te ploffen!
Als de weergoden ons goed gezind zijn, wordt dit een heel bijzondere heemreis.

Programma zaterdag 23 juni 2018:

• 07.30u vertrek vanaf ons Heem aan de Nieuwe Rielseweg 41.
  • 9.30u aankomst Hulst daar bij het “Bonte hert” koffie etc. en kennismaking gidsen.
  • 10.00u tot 11.00u groep 1 rondleiding stad
  • 11.15u tot 11.35u groep 1 film VVV kantoor
  • 10.00u  groep 2 richting VVV kantoor voor film
  • 10.30u tot 11.30u groep 2 rondleiding stad
  • 11.45u vertrek met de bus naar de Saeftinghe met één gids
  • 13.00u aankomst Saeftinghe lunch
  • 14.00u op eigen gelegenheid de opties onder A, B en/of C bezoeken.

Kosten €  52,50 p.p.
Aanmelden op de zaterdagen 9 en 16 juni bij het Heem van 10 tot 12.00 uur d.m.v. bijgaande opgave.

De reiscommissie (René Zebregs, Jan van Eijck, Bernard Robben)

Ondergetekende  wil deelnemen aan de heemreis naar Hulst en Het Verdronken Land van Saeftinghe op zaterdag 23 juni 2018.

NAAM ………………………………………………………………………..

PARTNER …………………………………………………………………..

TELEFOON en E-MAIL ……………………………………………….

BETAALD …………………………………………………………………..