Kerstviering 2019

Op dinsdag 17 december vierden wij met 90 bezoekers onze jaarlijkse kerstviering in de kapel van het CC Jan van Besouw. Reeds vele jaren doen wij er alles aan om op de eerste plaats een mooi programma samen te stellen en na afloop samen te genieten van koffie, kerststol en Glühwein. Ondanks al die inspanningen loopt het aantal bezoekers toch ieder jaar terug. Dat kan zijn oorzaak vinden in de vele andere vieringen elders, het programma, de toegangsprijs of het vorderen van de leeftijd van onze trouwe leden! Dat laatste is in ieder geval een bron van zorg voor de gehele organisatie van onze kring.

De twee gezelschappen die wij dit jaar te gast hadden hebben grotendeels hun “roots” in ons eigen Goirle. Daar kunnen we erg trots op zijn. Mundiala met een verscheidenheid aan instrumenten bijna exotisch en de zoetgevooisde stemmen van Vocapella brachten de zaal in vervoering. Muziek vanaf de Balkan bijna tot in de hemel “in dulci jubilo”.

Terugkijkend op de lange traditie dat we met onze heemkunde kring elk jaar een kerstviering organiseerden was de verscheidenheid van de avond een mooie afspiegeling met de grote variatie die wij in die jaren met de kerstvieringen tot stand hebben gebracht.

Hoe nu verder? De kosten, hoe verbindend zo’n avond met onze leden ook moge zijn, worden te hoog. We moeten naar een andere minder kostende invulling toe of ermee stoppen! Wie het weet mag het zeggen. Suggesties zijn welkom!

René Zebregs