Kerstviering 2018

Kerstviering 2018 in de kapel van CC Jan van Besouw

De drie artiesten: Sam Pasternak, Mireille Vaessen, Lars Zebregs

De bezoekers van de kerstviering werden dit jaar ontvangen met pianomuziek en zang ten gehore gebracht door Lars Zebregs. Het was een fraai begin van een zeer geslaagde avond. Na de inleidende muziek nam Jan van Eijck ons in zijn kerstverhaal mee naar de kerstnacht van 1914 en vertelde hoe op een aantal plaatsen in de loopgraven Duitse en Geallieerde militairen gezamenlijk kerstliederen zongen en voorwerpen uitwisselden; er ontstond een spontane wapenstilstand die zelfs enkele dagen duurde.  Daarna was het de beurt aan Mireille Vaessen en haar echtgenoot die ons met hun voorstelling “Truken van de Foor” een muzikale levensloop gaven van Edith Piaf. Door de bevlogen presentatie van Mireille, de evenwichtige afwisseling van vertellingen en zang en de gevarieerde begeleiding van multi-instrumentalist Sam Pasternak was de presentatie een groot succes.

Het aantal bezoekers dit jaar was gelijk aan vorig jaar 98 personen. Dit aantal blijft de laatste jaren nagenoeg hetzelfde.

In de pauze konden de bezoekers genieten van koffie met banketstaaf en na afloop werd er glühwein geschonken met kerststol.