Verslag tentoonstelling “Leven en werk van Luc van Hoek”, sept – okt 2017

Verslag Tentoonstelling “Leven en werk van Luc van Hoek”, 3 sept – 15 okt 2017

In de periode  januari – september 2017 werd deze tentoonstelling over de belangrijke kunstenaar Luc van Hoek voorbereid.  In goede samenwerking hebben de Heemleden Jan van Eijck, Gerrit van Heeswijk, Mathieu van den Tillaart, Norbert de Vries en Geert  Eijsbouts  (stichting Steengoed Goirle) de tentoonstelling opgezet.

Al snel bleek dat er nog bijzonder veel en mooi werk van Luc van Hoek voorhanden is, o.a. bij zijn familie, in het Religieus Museum in Uden en bij verschillende particuliere bruikleen­gevers. Daarnaast kwamen er vele foto’s van onder meer kerkramen beschikbaar van Joop Tates van fotogroep Den Dubbele Klik. Dit maakte het voor de voorbereidingsgroep enigszins lastig om uit het grote aanbod een goede selectie te maken. Bij de voorbereiding is gebruik gemaakt van een gedetailleerd draaiboek dat een prima hulpmiddel is geweest.

Vooral de actieve inbreng van de fotogroep Den Dubbelen Klik, de Stichting Steengoed en de familie Van Hoek, maakte de tentoonstelling over de veelzijdige Luc van Hoek compleet!

Op  zondag  3 september was het zover en werd de tentoonstelling feestelijk geopend.

De expositie was in de periode 3 september t/m  15 oktober te bezichtigen in de Potstal en de Heemschuur op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 16.00 uur. De bezoekers kregen bij binnenkomst de fraaie tentoonstellingsbrochure.

tentoonstellingsbrochure

In het kader van de expositie Leven en Werk van Luc van Hoek werd op 9 september een mooie fietstocht gehouden met 21 deelnemers.

De duur van de tentoonstelling – 6 weken – was achteraf gezien wat lang. Naar schatting hebben ongeveer 550 mensen de tentoonstelling bezocht, inclusief de meer dan 100 bezoekers tijdens de opening. Het bezoekersaantal is de voorbereidingsgroep enigszins tegengevallen terwijl er toch behoorlijk wat publiciteit is geweest o.a. via artikelen in Goirles Belang en Brabant Dagblad.

Dankzij subsidies van in totaal € 3.750,- door 5 instanties waren de kosten voor de Heemkundekring  € 785,-.

Het doel de veelzijdigheid van de kunstenaar laten zien is met de tentoonstelling Leven en Werk  van Luc van Hoek zeker bereikt. Daarmee kunnen we spreken van een zeer  geslaagde tentoonstelling.

Mathieu van den Tillaart