Raadsel om op te lossen.

In onze verzameling bevinden zich vele voorwerpen waarvan de herkomst en het gebruik goed bekend zijn. Gebruiksartikelen uit het huishouden zijn meestal goed te duiden. Moeilijker wordt het wanneer je denkt dat je het weet maar dat na grondige bestudering van het voorwerp je het toch niet weet en je met z’n allen geen goede uitleg van het voorwerp weet te geven.

Zo ook in onze verzameling: hierin bevindt zich een vreemd vaasje dat uit een aantal vakjes bestaat die onderling met elkaar in verbinding staan. Op de foto’s is duidelijk te zien dat zich voorop een vakje bevindt met daarachter twee “vaasjes”. Bekijk je het voorwerp echter nauwkeuriger zoals op de tweede foto dan is te zien dat deze twee “vaasjes” onderin met elkaar in verbinding staan. Het is dus niet verstandig om twee verschillende vloeistoffen in deze openingen te gieten omdat ze onderin met elkaar zouden vermengen.

Het zou ons heel wat waard zijn als iemand zou weten te melden waarvoor dit merkwaardige vaasje destijds gediend heeft. Weet U wat het is, meldt het dan aub via onderstaand formulier.

foto vaasje-13a foto vaasje-23a