Heemkundig documentatiecentrum

Op de zolderverdieping van het museum is het documentatiecentrum en archief van de Vyer Heertganghen gevestigd. Medewerkers van het documentatiecentrum onderhouden en beheren de verschillende collecties waarover het heem beschikt (foto’s, bidprentjes, boeken, kranteartikelen).

Een aanzienlijk deel van de heemkundige fotocollectie is online in te zien via de site van het Regionaal Archief te Tilburg. Ga hier direct naar de digitale fotocollectie van de Vyer Heertganghen op het RAT (zoekfunctie beschikbaar).

Van omliggende plaatsen (Tilburg, Hilvarenbeek, Poppel, Weelde, Ravels, Alphen en Gilze en Rijen) is er op het documentatiecentrum in mindere mate materiaal aanwezig. Alles is in originele staat of als copie aanwezig. Veel documentatie is digitaal beschikbaar en wordt voortdurend uitgebreid.

In de bibliotheek bevinden zich hoofdzakelijk boeken over Goirle en Riel (en in mindere mate van de omliggende plaatsen). De titels zijn op te zoeken via een computer. Klik hier voor een pdf-bestand met een tabel van alle boeken met kolommen voor archiefnummer, titel, auteur en beschrijving van de inhoud. Klik op Ctrl-F om de zoekfunctie te activeren

De mederwerkers van het documentatiecentrum kunnen u behulpzaam zijn bij het beantwoorden van uw vragen. Het documentatiecentrum is elke zaterdagmorgen geopend van 10 tot 12 uur.

Voor contact met onze Archivaris, gebruik hiervoor het onderstaande Contact formulier