Wie weet het nog? 13-september-2021

Foto 155-169 heeft vele reakties gehad.
De naam B.A.K. 87, staat voor “Begonnen als Kelderke” opgericht in 1987.
Het team op de foto 1= Klaas Schrijvers; 2= Wally van den Hout;
3= Max Snels; 4= Cor Roegies of Theo Boomaars; 5= Louis Scholtze.

Maarten Scholtze, Nico Lemmens, Klaas Schrijver en Hans Stabel reageerden uitvoerig over deze biljartclub. Uitgaande van niveau verschil tussen de verschillende spelers ging men er hier van uit dat ging om een team uit de driebanden competitie. Niet iedereen speelde mee in de driebanden competitie dus werden er spelers die normaal niet bij elkaar speelde in de libre competitie bij elkaar in gedeeld in de driebanden competitie. De biljartclub is ontstaan bij de Stichting bar ’t Kelderke die in de jaren zestig begon,met een jeugdhonk aan het Oranjeplein te Goirle. Omdat het een stichting was zonder winstoogmerk werd het geld wat overbleef (wat zeer ruim was) gebruikt voor andere activiteiten voor de jeugd. Vooral in de jaren zeventig werden er met de regelmaat van de klok popconcerten georganiseerd in de zaal van het Centrum. Die zaal was eigenlijk te klein voor het houden voor de top van de vaderlandse popmuziek maar omdat geld het minste probleem was verschenen er op het podium de top acts van die tijd. Zo zagen we o.a. Normaal, Long tall Ernie and the Shakers, Gruppo Sportivo, Vitesse, Herman Brood, Massada en nog vele anderen in Goirle verschijnen. Maar ook was er nog geld over voor het befaamde Kelderke uitstapje (met een bus de hele dag op stap door heel Nederland) een voetbalteam (veld en zaalvoetbal) en ook nog voor diverse biljarteams die speelden in de Goirlese competitie. Met maar liefst vier teams werd er deelgenomen aan deze lokale competitie en het niveau van deze teams was ook erg goed. Maar door een generatiewisseling in de jaren tachtig vond het toenmalige bestuur van het Kelderke dat de stichting niet meer de kosten van de biljartteams hoefde te betalen voor mensen die nooit of bijna nooit meer in de bar verschenen. Daarom werd de biljarttak afgestoten in 1987 en ging de biljartvereniging verder als Begonnen Als Kelderke ’87. Thuislokaal werd Café ’t Centrum aan het Oranjeplein. Toen ’t Café ophield te bestaan is de club naar het Fust gegaan, waar ze nu nog steeds spelen.

Wij bedanken iedereen die heeft gereageerd op deze foto.