Heemerf de Schutsboom gaat per 15 juni weer open (Covid 19 info)

Per 1 juni zijn de anti-coronamaatregelen weer wat versoepeld.
Voor groepen en samenkomsten geldt:

Binnen mogen samenkomsten plaatsvinden in beginsel van maximaal 30 personen per gebouw en onder voorwaarde dat mensen 1,5 meter afstand tot elkaar houden. Er vindt altijd een checkgesprek plaats; mensen met verkoudheidsklachten blijven thuis.

Op basis van deze richtlijnen heeft het bestuur besloten het Heem (erf en gebouwen) per 15 juni weer open te stellen.

Vrijwilligers:

Als vrijwilliger kunt u weer aan de slag op het archief, in het museum, en op het erf en als lid bent u welkom op donderdag- en zaterdagmorgen voor informatie of voor een praatje.
De koffie wordt geschonken in de schuur waar we de tafels ruim kunnen opstellen (1,5 meter); we zijn nog wel even gebonden aan een maximum van 30 personen.

Museum bezoek:

Wat betreft museumbezoek zijn we gehouden aan de richtlijn voor culturele instellingen:

Musea en monumenten met een publieksfunctie mogen op basis van reservering en checkgesprek bezoekers ontvangen. Het maximumaantal bezoekers is afhankelijk van de oppervlakte per gebouw.

Voor een bezoek aan het museum moeten mensen zich aanmelden maar een groep groter dan 5 personen kan niet volgens de 1,5 m norm rondgeleid worden daarvoor is de ruimte in het museum en ’t Smiske te beperkt.
Museumbezoek/rondleiding is dus alleen mogelijk op afspraak voor een kleine groep.

Op een aantal plekken hebben we dispensers met desinfectiemiddel geplaatst; maak daar gerust gebruik van.

We willen nogmaals benadrukken:

!! Hebt u klachten, blijf dan thuis !!