Concert “75 jaar leven in Vrijheid”

Zondag 3 november  om 15.00 uur, geeft de Tilburgse Opera  in de concertzaal van Theater s Tilburg een concert  met als thema  “75 jaar vrijheid” waarin “Mass for peace, The armed Man” van  Karl Jenkins  wordt uitgevoerd door tachtig koorzangers die worden begeleid door het Zuid Nederlands Begeleidingsorkest bestaande uit veertig professionele musici.
Dit muziekstuk is een aanklacht tegen de oorlog en een pleidooi voor de vrede .

Voor de pauze wordt  door het orkest de Brabant Symfonie van Sjef van Rooij gespeeld.
Deze symfonie drukt de identiteit van Noord Brabant uit.

Door middel van dit concert wil de Tilburgse Opera 75 jaar VRIJHEID herdenken voor degenen die de bevrijding fysiek hebben meegemaakt en voor degenen die in VRIJHEID opgroeien.

Koor en orkest staan  onder   leiding van dirigent Lex Wiersma.

Kaarten á 10 euro zijn verkrijgbaar bij Lucy Roodbol, email: [email protected] of tel. 013 – 5346700