Schatten uit ons museum – 33 – Jubileumalbum

Schatten uit ons museum – 33 – Jubileumalbum.

Jubileumalbum

“Weggooien kan altijd nog, maar als jullie het willen hebben geven wij het plezier af”. Woorden van deze strekking werden op een maandag aan de voordeur van het heem gesproken door een van de kinderen van Jet Tra-Eijsermans, die onlangs overleden was. In haar bezit was een album dat haar vader Piet Eijsermans in 1947 kreeg bij zijn 25-jarig jubileum als kantoormedewerker van de T.K.T., de Tilburgse Katoenspinnerij te Tilburg.

Piet was daar in 1922 begonnen en volgens het album fietste hij iedere dag via dezelfde weg naar zijn werk: over de Bergstraat, Tilburgseweg, Korvelseweg, Zomerstraat, Piusplein, Tivolistraat naar de Ringbaan Oost naar de TKT.

Bij al van deze plekken was een foto gemaakt en bij elke foto stond een passend gedicht. Bijvoorbeeld bij de eerste foto waar hij thuis vertrekt:

25 jaren van Uw werkzaam leven

Zijt ge dagelijks hier op Uw fiets gestapt

Om U naar Uw dagtaak te begeven

Door weer en wind steeds heengetrapt

Van den eersten dag tot aan dit jubilé

Naar het kantoor der T.K.T.

In het album zat, om het volledig te maken, ook nog het feestgidsje van die dag zodat we een volledig document in handen hebben gekregen over Piet Eijsermans.

Als zich bij U zo’n situatie voordoet waarbij U denkt “Zullen we het maar weggooien?”, kom dan even langs dan kunnen we zien of het de moeite van het weggooien wel waard is.

Voor contact hierover, mail naar conservator@heemkundekring-goirle.nl. Of bel 5348972. Bij voorbaat dank: Gerrit van Heeswijk, Heemkundekring “De Vyer Heertganghen” Goirle.