Tentoonstelling 75 jaar bevrijding Goirle

Dit najaar is het 75 jaar geleden dat Goirle bevrijd werd na vier jaar bezetting.
Van 5 tot 29 oktober 1944 lag Goirle in de frontlijn, vier weken die in de gedachten van oudere Goirlenaren gegrift staan. Bij de beschietingen vielen 25 burgerslachtoffers en sneuvelden 98 militairen.
In samenwerking met de gemeente organiseert de Heemkundige Kring van 5 t/m 27 oktober een tentoonstelling waarin de gebeurtenissen rond de bevrijding centraal staan.
In de tentoonstelling willen we door middel van foto’s, documenten, fragmenten uit dagboeken, ooggetuigenverslagen en voorwerpen een beeld geven van deze periode.  In Goirles Belang zijn oproepen geplaatst aan de Goirlese bevolking materialen aan te leveren.
De tentoonstelling wordt gehouden op Heemerf “De Schutsboom” aan de de Nieuwe Rielseweg.

In het kader van de tentoonstelling wordt er ook een wandeling georganiseerd op 13 en 20 oktober.
De wandeling vertrekt vanaf wijkcentrum De Wildacker om 14.00 uur. De route loopt langs plaatsen waar zich bepaalde gebeurtenissen rond de bevrijding hebben afgespeeld: Nieuwkerksedijk/ Parallelweg – Zandschelstraat – Spinnerijstraat – Verpleeghuis – Sint Janskerk (o.a. toren) en Pastorie – Schoolstraat (school van kinderen Dasché) – molen Groeneweg – Emmastraat (woning Dasché) – Oranjeplein – Kloosterplein – Tilburgseweg – D’n Brands – Wildacker. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en wordt ook aangekondigd in het Goirles Belang. U kunt zich voor de wandeling aanmelden door een emailbericht te sturen aan [email protected] of door een bericht te sturen via onze contact-pagina op de website: http://www.heemkundekring-goirle.nl/heertganghen/?page_id=508.