Lezing 150 jaar Bels Lijntje door Jan van Eijck

De Heemkundige Kring nodigt alle heemleden uit voor een lezing op di 28 november door

Jan van Eijck, onze eigen voorzitter, met als titel:

Over toppen en dalen (150 jaar traject Bels Lijntje)

De lezing zoals u meegedeeld in een vorige uitnodiging bewaren we tot later.

De samenvatting van de lezing zoals Jan ons die gegeven heeft is te lang om hier integraal te vermelden. Vandaar hier iets in het kort. Gewoon komen luisteren dan weet u alles.

In een powerpoint-presentatie van 2 keer 45 minuten laat Jan (al vanaf 1974 besmet met het B.L.-virus) u proeven van het verleden van het Bels Lijntje. Vooral met veel anecdotes en sterke verhalen, die allemaal gebeurd zijn, of hàdden kunnen zijn… Kom luisteren, nog éénmaal het fluitje van de conducteur, het sissen van de stoomlocomotief, en de rookwolken zullen kringelen in de lucht…!

Bon voyage zeggen we dan, want de voertaal was Frans.

Dus zeker de moeite waard om te komen luisteren in de Wildacker aan het van Hogendorpplein op dinsdag 28 november 2017 om 20.00 uur.

De volgende lezing vindt plaats op dinsdag 30 januari 2018 as. Dan komt Dhr. Van Eeden ons alles vertellen over de IJzeren eeuw in Brabant.
Een uitgebreide uitnodiging volgt nog…

Commissie lezingen en excursies.