Kerstviering 2019

DATUM: dinsdag 17 december 2019 om 19.30 uur

LOCATIE: Annetje van Puijenbroek Kapel, Cultureel Centrum Jan van Besouw

Beste Heemvrienden,

Ja… het is weer zover, alweer een jaar bijna voorbij en de gezelligste tijd van het jaar is weer in aantocht. De maand december is een bijzondere maand en de inmiddels overleden Ameri­kaanse zanger Andy Williams zong “It’s the most wonderful time of the year”. Het is een sfeervolle tijd met Sinterklaas, Kerstmis en Oudjaarsavond. Vroeg donker en de schemerlamp aan en licht in het stalleke en de kerstboom. De tijd van muziek, gebed, worstenbrood en glühwein. We vermeldden vorig jaar: wellicht kerst in de korte broek en daar lijkt het nu ook op. Eigenlijk willen we sneeuw met kerstmis en vorst, maar de aarde warmt op en het klimaat lijkt te veranderen.

We hebben toch weer een aardig programma en het valt voorwaar niet mee elk jaar een fraai en goed programma te presenteren. Toch is het weer gelukt.

De voorzitter Jan van Eijck opent de bijeenkomst op zijn welsprekende wijze. Cees van de Pol draagt enige gedichten voor en dan treedt voor u op ensemble Mundiala met zigeunerachtige muziek. Onze heemsecretaris Albert Oude Ophuis bespeelt de cimbaal, een fraai klinkend instrument. Na de pauze wederom Cees van de Pol en het befaamde koor Vocapella. U kent ze nog van enige jaren geleden. Het is verfijnd en erg muzikaal.

We eindigen traditioneel met de samenzang Stille Nacht, Heilige Nacht en het slotwoord van de voorzitter.

Uiteraard is er koffie en thee en glühwein met kerststol en na afloop – voor degene die wil – nog even natafelen en keuvelen in het Grand Café.

De kosten bedragen net als vorig jaar € 12,50 per persoon.

Opgave  door middel van bijgaande  strook (open hiervoor het PDF-bestand: UITNODIGING KERSTVIERING 2019) op de zaterdagen 7 en 14 december 2019 van 10.00  tot 12.00 uur bij ’t Heem aan de Nieuwe Rielseweg 41-43.

Wij hopen velen van U te ontmoeten en dus graag tot ziens.

Namens de Commissie Kerstviering.