Excursie naar ’t Schoor, heemkundekring Udenhout.

Vrijdag 26 oktober is er een excursie naar ’t Schoor waarvoor de Heemkundige Kring alle heemleden uitnodigt.

De rondleiding begint om 14.00 uur.
Het betreft een rondleiding van anderhalf uur
We beginnen met een kop koffie  (op eigen kosten).

“t Schoor, heemcentrum voor Udenhout en Biezenmortel, heeft een zeer grote collectie oude gebruiksvoorwerpen. De voorwerpen zijn op thema gerangschikt. Zo zijn er enkele stijlkamers ingericht, zoals “d’n herd”, “de goei kamer”’ “een slaapkamer”. Daarbij is veel zorg besteed aan details.
Op de tweede verdieping zijn diverse hoekjes ingericht met elk een eigen thema. Zo zijn er hoekjes over de Udenhoutse steenfabriek, de kloosters, het gilde, de gezondheidszorg, het hout van Udenhout etc.

U krijgt een rondleiding door eigen heemleden met volop verhalen.

Er zijn geen kosten aan verbonden. De Udenhoutse heemkring wil ook graag bij ons komen kijken en dus doen we dit met gesloten beurzen.

Aanmelden  kan op zaterdag  6 oktober  as. bij de Heemkundige Kring aan de Nieuwe Rielseweg 41 tussen 10 en 11 uur.

Mocht u onverhoopt verhinderd zijn u aan te melden, stop dan het aanmeldingsbriefje  bij Van Hogendorpplein 50 in de brievenbus. (graag voor 15 oktober)

Het adres van het heemhuis is: Schoorstraat 2  Udenhout  (achterom)
(Tel. 013-5115488   bgg 013 5111166 ))

In uw agenda kunt u reeds rekening houden met een lezing op dinsdag 27 november .
Deze lezing zal gaan over “Laatmiddeleeuwse weg Antwerpen – Den Bosch” en wordt verzorgd door  Dhr Jan Sikkers ( oud voorzitter Heemkundekring Tilborch )

Commissie lezingen en excursies.

Hierlangs afknippen ………………………………………………………………………….

Ondergetekende wil met ……. personen deelnemen aan de excursie

Naam: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Adres: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Telefoon: . . . . . . . . . . . . . . . . . . .